19 Mayıs 2012 Cumartesi

ÇİKOLATALI ÇİLEK PASTA:

GEREKLİ MALZEMELER:
5 iri yumurta
1 su bardagi şeker
yarım su bardağı 1 yemek kaşığı un(tepeleme)
yarım su bardağı  1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Kalıbı yağlamak için az margarin,un
Keki ıslatmak için 100gr bitter çikolata,yarım su bardağından fazla süt
 Krema malzeme:5paket krema sütü
4 paket krema sertleştirici
5 paket vanilya
5 çorba kasigi pudra şekeri
pasta süslemek için rende çikolata ,yaprak çikolata,cilek
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır.Beyazlar bir kaba konur üzerine,az tuz ilave edilip mikserle güzelce çırpılır.Yumurta beyazları iyice kabarıp beyazlaşana kadar çırpılır.Daha sonra yumurta sarıları  ve şeker güzelce çırpılır tamamen beyaza yakın bir renk alınca çırpma bırakılır ve beyazlarla,sarılar birleştirilip mikser çalıştırılmadan sadece telleri kullanılarak yavasça karıştırılır.Mikser bırakılır.Un,kakao ve nişasta önce bir tabağa elenir kabartma tozu da elenir daha sonra un,kakao nişasta ve kabartma tozu tekrar elenerek yumurtalara ilave edilir ve yavaş yavaş bir spatula yardımı ile hamur söndürülmeden yavaş yavaş karıştırılır güzelce karıştırıldıktan sonra önceden az yumuşak margarinle bir fırça yardımı ile yağladığımız kelepceli kalıbımıza hamur dökülür.3-5 dakika kalıbın içinde kek bekletildikten sonra önceden ısıtılmış 175c lik fırına konur ve altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirilir ,bir kürdan keke batırılır ve pişip pişmediği kontrol edilir.Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir .Kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır.Krema sütü,vanilya,pudra şekeri,krema sertleştirici beraberce mikserle önce yavaş ayarında sonra hızlı ayarında çırpılır iyice koyulaşınca çırpma bırakılır ve buzdolabinda bekletilir.Kekimiz soğuyunca ortadan 2 ye kesilir .Kekimizi ıslatmak için önce bitter çikolata bir kaseye konur ve o kase su dolu bir tencerenin içine oturtulur ocak yakılır ve karıştırarak benmari usulü çikolata eritilir ocaktan alınır.Daha sonra yarım su bardağından biraz fazla soğuk süt çikolataya ilave edilir ve cıvıması sağlanır çikolatalı karışım sıcaksa biraz soğuması beklenir kestigimiz kekin önce alt parcası ıslatılır,üzerine krema sürülür daha sonra üst parça kapatılır ve üst parça da sütle ıslatılır,krema ile pastamızın her tarafı kaplanır krema şırıngası ile de süslenir ,pasta süsleme malzemeleri ile ve çilekle süslenir.Buzdolabında bekletilir.Kesilerek servis yapılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder