ETİMEK TATLISI:
GEREKLİ MALZEMELER:12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:1.5 sb şeker 2 sb su
Muhallebisi için: 1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ 6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
1 paket krem şanti Ceviz ya da antep fıstığı
1 su bardağı süt 200ml
YAPILIŞI:
2 su bardağı sıcak su ile 1.5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar bekletin. Bu arada da genişçe bir borcama12 tane etimeği güzelce sıralayın. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtın. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayın. 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyin ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayın. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırın ve ocağı kapatın. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltin. Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye alın. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin. Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şantiyi hazırlayarak sürün. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırın. Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder