13 Mayıs 2012 Pazar

YAYLA ÇORBASI:

GEREKLİ MALZEMELER:
1 çay bardağı kırık pirinç
1 yumurta
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
Tuz
ÜZERİNE:
2 çorba kaşığı tereyağı
İki çorba kaşığı kuru nane

YAPILIŞI:

Pirinci 3 su bardağı su ile ateşe koyun.
- Yumuşayana kadar haşlayın.
- Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, un ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın.
- Tenceredeki sıcak pirinç haşlama suyuyla ılıştırın. Bir yandan da karıştırarak tencereye ilave edin.
- Karıştırmayı sürdürerek bir taşım kaynatın.
- En son tuzunu ilave edin.
- Tereyağını kızdırıp naneyi ekleyin. Hemen ateşten alın.
- Dilerseniz naneli yağı yayla çorbasına katın, karıştırın.
- Dilerseniz çorbayı tabaklara olduğu gibi koyun,
üzerine naneli yağı gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder