REVANİ:
GEREKLİ MALZEMELER:6 yumurta
1 su bardağı un
1 ½ su bardağı irmik
5 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 avuç hindistan cevizi rendesi
1 avuç iç ceviz
YAPILIŞI:
4 su bardağı şekeri 4 su bardağı su ile kaynatıp suluca bir şurup hazırlayın ve içine 1 kaşık limon suyu katın.
Yumurtalar ile bir bardak şeker ve limon kabuğu rendesini çırpıp boza kıvamına getirin.
Limon suyu ekleyip bir kaç kere daha çırpın. Kabartma tozu, un ve irmiği buna ilave edip iyice karıştırın.Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltıp önceden ısıtılmış orta ısılı fırında yarım saat kadar altın rengi alıp kabarana kadar pişirin. Pişince daha büyük bir tepsiye alıp üzerine önceden hazırladığınız sıcak şurubu gezdirerek dökün.Üzerine bir kapak kapatıp çok ağır ateşte dikkatlice çevirerek yakmadan şurubunu çektirin. Bu arada revani büyüyecektir.Soğuyunca üzerini hindistan cevizi rendesi ve iç ceviz ile süsleyip dilimleyin ve servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder