17 Mayıs 2012 Perşembe

hosmerim tarifi Höşmerim soframız höşmerim tarifi höşmerim tatlısı tarifi höşmerim tarifi höşmerim nasıl yapılır HÖŞMERİM:

GEREKLİ MALZEMELER:

  • 250 gr. kaymak

  • 50 gr. tereyağı

  • 8 çorba kaşığı un

  • 2 adet yumurta

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı toz şeker

  • YAPILIŞI:
    8 çorba kaşığı unu, 250 gr. kaymağı ve 50 gr. tereyağını 1 tencerede 20 dakika kadar kavurun ve soğumaya bırakın. 1 su bardağı toz şekeri 2 adet yumurtayı iyice çırpın. İçerisine 1 su bardağı sütü ekleyin ve karıştırın. Soğumaya bıraktığınız tatlıyı tekrar ocağa koyun ve süt-yumurta-şeker karışımını içerisine ilave edin. Karıştırarak pişirin. Kıvama gelince servis tabağına alın ve şekil vererek üzerini antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder