17 Mayıs 2012 Perşembe

PROFİTEROL:

GEREKLİ MALZEMELER:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gram margarin
3 adet yumurta
Kreması için;
2,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta ve vanilya

YAPILIŞI:
Tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ilave iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı devamlı karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 13 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor.Yumurtaları birer birer hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura karıştırarak iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olmalıyız.Hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında boşluk bulunmasına dikkat edin. Eliniz ile şekillendirmeyiniz.Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru koyunuz.Üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dk kadar pişiriyorsunuz.
Hamurlar piştikten sonra hemen kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişiriniz. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırınız.Profiterolu pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema doldurun ve tepsiye dizin.Tüm profiterollerinizi doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu gezdiriniz.Profiterol hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder