KOL BÖREĞİ:
GEREKLİ MALZEMELER:300 gr. un
250 gr. kıyma
1 adet soğan
¼ demet maydanoz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Soğanı ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağda kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İnce ince kıydığınız maydanozu ekleyin. Unu tuz ve su ile yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Oklava yardımıyla 1-2 mm kalınlığında açın. Hazırladığınız yufkanın alt kısmına malzemeyi koyup rulo şeklinde sarın. Yağladığınız fırın tepsisine hamuru kıvırarak döşeyin. 1 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine gezdirin. 200 derece ısıtılmış 40 dakika pişirin.İsterseniz, peynirli, pırasalı, ıspanaklı ve patatesli de yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder