ESMA SULTAN ÇORBASI:
GEREKLİ MALZEMELER:5-6 porsiyon
4 kaşık zeytinyağı
1 soğan, yemeklik doğranmış
2 kaşık un, silme
1/2 bardak bulgur
5-6 bardak su
2 kabak, zar biçiminde doğranmış
250 gr taze fasülye, zar biçiminde doğranmış
2 bardak süt
2 avuç dolusu dereotu
karabiber, taze çekilmiş
tuz
YAPILIŞI:
Soğanı yağda kavurun. Unu ekleyerek rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
Bulguru sıcak suyla birlikte iyiiice karıştırarak ekleyin. Kapağı kapalı altı kısık olarak 10 dakika pişirin.
Kabak, fasülye ve sütü ekleyin. 15-20 dakika daha pişirin.
Altını kapatınca dereotu, tuz ve karabiberini ekleyip kapağı kapalı olarak en az yarım saat demlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder