KAYSERİ MANTISI:
GEREKLİ MALZEMELER:Yarım kg kadar un
Tuz
2 adet kadar yumurta
İÇİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
250 gr kadar kıyma
Biber
Tuz
1 adet soğan
YAPILIŞI:
İlk olarak yarım kg unumuzu 2 adet yumurta ve yeterince tuz ile karıştırarak kıvamlı bir hamur elde edecek kadar yoğuruyoruz, elde ettiğimiz hamurumuzu iki eşit parçaya ayırıyoruz ve ince olacak şekilde açarak kareler şeklinde kesiyoruz.Hamurumuzu kareler şeklinde kestikten sonra içlerine zeytin çekirdeği büyüklüğünde kıyma koyuyoruz ve bohca şeklinde büzerek kapatıyoruz. Daha sonra bir tencereye su koyuyoruz ve tuzunuda ekleyerek mantıları suya atın ve bir taşım kaynayana kadar pişirin. Mantımızı süzdürdükten sonra üzerine salçalı, tereyağı ve yoğurt ilave ederek servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder