14 Mayıs 2012 Pazartesi

PATLICAN MUSAKKA :GEREKLİ MALZEMELER:
4 adet patlıcan
 1 adet soğan
 250 gram kıyma
 2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası 3 yemek kaşığı margarin
 Tuz
 Karabiber
 İnce kıyılmış maydanoz
 2 su bardağı su
 Bol sıvı yağ (kızartmak için)

YAPILIŞI:

Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya konur. 1 saat kadar bırakılıp siyah suyunun çıkması beklenir. Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst hafif şekilde kızartılır. 1 kat olarak yayvan bir kaba yayılır. Kızaran diğer patlıcanlar tabağa alınır. 3 yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Domates, tuz, karabiber eklendikten sonra bir taşım kaynatılır. Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine muntazam bir şekilde konur. 2 su bardağı suyu ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir. Söndürülünce ince kıyılmış maydanoz serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder