19 Mayıs 2012 Cumartesi

HAVUÇLU TARÇINLI KEK:

GEREKLİ MALZEMELER:
3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırın. 2 su bardağı şekeri ekleyip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserin en yüksek hız ayarıyla karıştırın. Sıvıyağ, rendelenmiş havuç ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.Unu ve tarçını ekleyip tamamen özleşmelerini sağlayın.
1 paket kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip, en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın.Fırını kek ayarında 175C’ye getirin. Kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın. Harcı kalıbın içine boşaltın. Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin. Kek pişince kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder