PİLAV ÜSTÜ ET:
GEREKLİ MALZEMELER:yarım kilo et
1 büyük su bardağı pirinç
1 kase bezelye
2 havuç
tuz
karabiber
sıvı yağ
YAPILIŞI:
Et'i küp seklinde dograyip tavaya koyup altini en kisik ateste 1 saate kadar suyunu cekene kadar pisiriyoruz.Suyunu çektikten sonra sıvı yağ ilave edip kavuruyoruz, tuzunu biberini ayarlıyoruz.Pilavı pişiriyoruz.
Havuçları rendeleyip sıvı yağda kavuruyoruz, tuzunu biberini ayarlıyoruz.
Kek kalıbının altına etler yayıyoruz, üzerinede pilavın bir bölümünü iyice bastırarak yayıyoruz, bezelyeleri yayıyoruz, üzerine tekrar pilav, havuçları üzerine yayıyoruz ve en sona tekrar pilav yayıp iyice bastırıyoruz.Servis tabağına ters çeviriyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder