EV USULÜ BAKLAVA:
GEREKLİ MALZEMELER:
2 tane yumurta
1 fincan sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan süt
2 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Limon suyu
Aldığı kadar un
İçinin malzemeleri;
1 kase iç ceviz
200 kilogram margarin yada tereyağı
1 paket buğday ya da mısır nişastası
Şerbeti için malzemeler;
7 bardak şeker
6 bardak su
YAPILIŞI:
Karıştıracağınız kaba yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt, limon suyunu da ekleyip çırpıcı ile çırpınız. Üzerine un, tuz, kabartma tozunu da ekleyiniz. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert hamur yapınız. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayınız. Her birini teker, teker yuvarlayınız. Tezgahınıza nişasta serpiniz. Bezeleri çay tabağından az daha büyükçe açınız. Hamurları bu biçimde açarken dört katlı üst üste yağlayarak koyunuz. katlarını hazırladığınızda oklava ile tepsinizin büyüklüğünde açınız. Tepsinize yerleştirdikten sonra üzerlerine cevizi serpiniz. Bezeleriniz bitinceye kadar ayın işlemi tekrarlayınız.
Üstüne margarin ya da tereyağını eriterek ılık biçimde tümüne eşit olarak dökünüz. 170 dereceye ayarladığınız fırınınızda yaklaşık 1 saat kadar pişiriniz. Üzeri kızarıncaya kadar fırınlayınız. Şerbeti, şeker, su ve limon suyunu tencereye koyup 10 dakika kadar kaynatarak hazırlayınız. Baklava fırından çıkınca ılıkken şerbetini ılıkken dökünüz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder