14 Mayıs 2012 Pazartesi

FASÜLYE DİBLESİFASÜLYE DİBLESİ:

GEREKLİ MALZEMELER:
500 gr taze fasulye
1 çay bardağı pirinç
2 tane orta boy kurusoğan
sıvı yağ,tuz,karabiber
1 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Fasulyeler yıkanıp ayıklandıktan ve küçük küçük doğrandıktan sonra bir kaba alınır. Burada üzerine kaynar su dökülerek 10 dakika bekletilir,bir tencereye sıvı yağ konur ve 2 tane yemeklik doğradığımız soğan ilave edilir hafif pembeleşince suyunu süzdüğümüz fasulyeler eklenir ve kavrulmaya devam edilir 5 dakika kavrulunca üzerine pirincini ,tuzunu, karabiberini ve suyuda eklenir kisik ateste suyunu çekene dek pişirilir ve piştikten sonra 10 dakika dinlenmeye bırakılır sonra ister sıcak istersenizde soğuk olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder