14 Mayıs 2012 Pazartesi

İNEGÖL KÖFTE:

GEREKLİ MALZEMELER:
Yarım kilogram kıyma
Yeteri kadar su
Yeteri kadar tost ekmeği
Yarım limonun suyu
1 adet kuru soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı karbonat
YAPILIŞI:

Derince bir yoğurma kabına kıymayı koyunTost ekmeklerinin kenarlarını kesin ve ortalarını ıslatıp elinizle suyunu sıkın ve ekmekleri kıymanın içine katın
Üzerine bir miktar su, tuz,karabiber, karbonat, limon suyu, ekleyip karıştırın
Soğanı rendenin ince bölümünde rendeleyin ve İnegöl köfte harcının içine atıp hepsini birlikte 20 dakika boyunca yoğurunYoğurduğunuz İnegöl köfte harcını buzdolabına kaldırın ve 1 saat dinlendirinArdından çıkarıp parmak şeklinde uzun şekiller vererek bol kızgın yağda kızartıp servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder